Woonmodetrends gespot door LouHome op Intirio

De trendkleur oranje en fotobehang op de muur
Woonmodetrends gespot op Intirio
Woonmodetrends gespot op Intirio
Grote bloemen op de muur in combinatie met de trendkleur oranje
Grote bloemen op de muur in combinatie met de trendkleur oranje
Bloem- en plantenprint op je behang
Bloem- en plantenprint op je behang
Accessoires uit het verre Oosten
Accessoires uit het verre Oosten
Diverse prints en verloop van 1 kleur
Prints en kleurverloop in dezelfde kleurnuance
Groen in je huis
Groen in je huis

Gisteren voor mij een fijne zondaginvulling; een bezoek aan de interieurvakbeurs Intirio in Gent. Wat is het een inspirerende beurs en ook opvallend veel veranderingen op woongebied in 2016 gezien. Welke woonmodetrends heeft LouHome gespot voor jou?

  • Botanische trend, de belangrijkste woontrend. Haal de natuur naar de binnen! In de natuur voel je je ontspannen en dat willen we terughalen in huis. Groen om ons heen; exotische planten, fotobehang met grote plant- en bloemprints, houten woonaccessoires, maar ook complete houten wanden, glazen stolpen met decoratievlinders of gekleurde vogeltjes en ook de rotan relaxstoel en stoffen bank met bloem- of plantprint is weer terug.
  • Kleur in je huis trend, hoe meer knalkleuren hoe beter en hoe vrolijker je wordt! Behang met grote fotoprints is helemaal in, je bent in een compleet andere omgeving je eigen huis, doordat we een complete wand behangen met een opgeblazen vakantiefoto of een mooie vaas bloemen, je zou er zo in willen stappen. Dit combineren we met gordijnen in een vrolijke kleur (bij voorkeur elektrisch), en met een  mooi kleurverloop van wit tot de felste kleur. Ook je dekbedovertrek en het kleed in de woonkamer hebben een uitvergrote bloemprint. Mix met diverse prints in knalkleuren (oranje is een echte trendkleur), het mag allemaal.
  • Koloniale Oosterse trend, het heerlijke vakantiegevoel van je vakantie uit Azië in huis terug laten komen. Veel hout in cognackleur (planken, bedframe), rotan lampenkap of lantaarn, mooie houten of leren fotolijstjes met je leukste vakantiefoto’s en diverse mooie vakantie souvenirs gepresenteerd in een stolp of op een stoere, houten plank. Je waant jezelf weer even terug op vakantie. Daarbij mogen grote huiskamerplanten niet ontbreken om heerlijk tussen te zitten, zoals de palm of de bananenplant. Relaxen maar!

Het was weer een leuke dag voor mij op Intirio! En zeker een aanrader om de volgende keer te bezoeken! Nieuw dit jaar was ‘The Future of Shopping’, zes zwarte zeecontainers en daarin zijn op een interactieve manier tal van vernieuwende retailconcepten en verrassende retailtechnologie te zien. Een interessante aanvulling op Intirio en ook voor de tijd waarin we nu leven. Beleving is belangrijk voor de klant, geïnspireerd worden door de detaillist en stylist.